Novinky

06.09.2011 19:38

Zítra už to budou 3 měsíce, co se Simbinka narodila :o). Připadá mi, že už s námi žije pěkně dlouho a ne jen měsíc... Simba pořád roste a roste, jako by byla mamut a ne flatík, ale má hezkou atletickou postavu. Snad jediné, co mě trochu znepokojilo, že mi Simba vůbec nechtěla přibírat. Dostávala maximální dávku, tučné tvarohy apod., ale pořád vypadala jako z koncentráku a za 2,5 týdne, co byla u nás, přibrala jenom 1,5 kg. Takže jsem jí (i když se mi do toho moc nechtělo) začala do jídla přidávat rýži a světe div se, za týden přibrala 2kg! Dostává teď také víc pamlsků a ty jí k přibírání asi taky trochu pomohly... Ostatním se zdá sice pořád moc hubená, ale myslím, že dalších pár týdnů na rýži jí určitě pomůže.

V noci ze soboty na neděli si Betynka vykousala tak půlku chlupů na ocase... A bohužel ještě pokračuje dál na zadních a předních nohách. Možná to dělá ze stresu, těžko říct, ale nevypadá to moc hezky, hlavně na tom ocásku. Příští týden pořídíme bezpečností dvířka pro děti, chceme oddělit část bytu pro psy, protože Simba už má na kontě mimojiné i mamčinu sváteční botku. Tak pokud ty Betynčiny sebedestruktivní sklony nepřestanou, tak bude mít každá svou půlku bytu, aby si Beťula od Simby trochu odpočala a neudělala ze sebe naháče :o)

O víkendu si holky začaly tak zvláštně hrát. Všechno je docela normální až na to, že u toho Betynka vydává takové zvuky hodně podobné vrčení. Ze začátku (asi první dvě Betynčiny ,,lekce'') na to Simba reagovala ocáskem mezi nohama. Teď už ale spolu řádí a vrtí ocasem obě, tak snad jim to vydrží. Z Betynčiné strany to vypadá spíš jako výchovné lekce nebo lekce slušného chování. Pořád mě překvapuje, jak se ve společnosti Simby mění.

Jinak Simbinka začala probíhat tunýlky a včera se poprvé zakousla do disku. Je to šikovná holka, tunýlky se naučila za chvilku, ikdyž nejdříve byla hodně opatrná. První trénink byl tedy seznamovací a na dalším tréninku, jen co jsme se přiblížily k tunelu, už se do něj hrnula a teď už probíhá i zatočené a tmavé tunely. Během tohoto týdne začneme se stranovými povely, tak uvidíme, jak se nám bude dařit. Disky se jí taky hodně líbí. Mám prostě doma dvě bezvadné holčičky :o)

Se Simbou teď trénujeme hlavně přivolání, kde dělá veliké pokroky, občas se vytrhne i z hraní s jiným pejskem :o) Sedni už zvládá bez problémů a teď učíme otočku zatím na jednu stranu a snažíme se doklikat všechny čtyři nožky do lavóru. S Betynkou nic nového netrénujeme, procvičujeme staré triky a snažíme se pravidelně trénovat na míči.

PS Do budoucna přibydou nějaké nové fotky, ale fotit holky v pohybu je opravdu těžké, skoro všechny fotky jsou rozmazané :o)