Novinky

21.01.2012 18:10

 

 

 

Na úvod je tu jedno staronové video - zde  a fotky z vánoční procházky - zde.

Simbinka je pořád stejný raplík, teď na ni ještě přichází puberťácké období, takže mám o zábavu postaráno :-) Dělám si srandu, není to tak strašné, akorát neví, co se sebou a musí pořád dělat blbosti, zkrátka je přesně taková, jakou jsem si ji přála :-). Mimochodem když se doma nudí, tak rozkouše, na co přijde a tyhle její srandičky už nás přišly docela draho - rozkousaná lyžařská helma i s brýlemi, vysavač, mamčiny lodičky, kalkulačka, krokoměr, světlo na kolo a potom spoustu méně zajímavých věcí jako kytky, spodní prádlo, okousaný nábytek a ožužlané učebnice :o) Možná vás teď napadá, proč to před ní prostě neschováme, ale ono to všechno moc uhlídat nejde, občas člověk zapomene zavřít dveře a nebo ho zkrátka nenapadne, že tam to malé štěně vyšplhá.

Za poslední měsíc byla Simba 2x nemocná se zánětem průdušnice, nejspíš proto, že ještě nemá pořádnou srst a venku prolítne každou kaluž, kterou potká. A protože mě to mrzelo, tak jsem jí pořídila obleček :o) A vypadá to, že jí pomáhá, zatím v něm byla 3x na procházce a bylo jí teplo. Sice dlouhosrstý flat v oblečku vypadá docela vtipně, ale pro zdraví cokoli, ne?

Simbinka se taky hrozně rychle učí. Učím jí teď, jak se chovat v boudičce, pivota a ,,všechny nožky do lavoru'' shapingem a někdy na ni zírám s otevřenou pusou, jak to rychle chápe. Mám z ní radost, je chytrá, mazaná, s pořádnou chutí dělat blbosti a hlavně miluje všechny okolo sebe :-)

Betynka má teď ledvinové kameny - struvity, takže je na speciální dietce a na bylinkových čajích. Standartně se struvity léčí pouze přechodem na speciální granule, ale to u Betynky nepřipadá v úvahu vzhledem k jejím alergiím, a tak jsme se domluvili s veterinářem, že to budeme řešit trochu alternativněji. Jsem moc ráda, že se s ním dá i o těchhle věcech mluvit a že mě neposlal do háje :o) Jinak s Beťulí pořád běháme agility, ikdyž to už zdaleka nevypadá jako kdysi, ale i tak se snaží. Učí se nové triky a teď ve sněhu zase absolvuje procházky na vodítku, protože tu zvěř nějak lépe cítí.

A co se tréninku týče, tak parádní inspirací jsou pro nás: stránky Silvie Trkman, které jsou bezva, co se týče nových nápadů, zato je to chvílemi i trochu demotivující, když se člověk dívá, jak štěňátka, která prošla Silviiným kurzem, umí víc věcí než váš osmiletý pejsek :-), stránka s moc zajímavými videi od jedné paní z Nizozemí tady a stránky Susan Garett, kde jsou hlavně zajímavá videa z její soutěžě Recallers (kde mezi vítězi byly dvě Češky:-)).

To je zatím všechno, plánuji natočit další Simbinčino video, tentokrát i s agilitěním, tak doufám, že najdu někoho, kdo mi půjčí kameru, abychom měli alespoň pár záznamů se slušným obrazem :-) Mějte se krásně