Novinky

02.03.2012 23:19

Sníh už nám skoro všechen roztál, dokonce i břečky už zmizely a místo nich se objevilo Simbinkou milované a Betynkou nenáviděné bahýnko :-) Je zajímavé, jak se vnímání našich holek liší. Mezitím, co Simbě bahno nevadí a líbí se jí, jak jí to čvachtá pod tlapkama, tak Betynka přesně to čvachtání nesnáší, začne našlapovat tak opatrně, že to vypadá jako by jí ruplo v zádech a ona se nemohla pohnout (nejednoho člověka už to uvedlo do omylu, že je Betynka vážně nemocná :-)) 

   Stejně tak i povahově jsou každá trochu jiná, např. když s nimi cvičím s klikrem a učím je nový trik. Betynka, když má přemýšlet, co má dělat, tak prvně vyzkouší pár těžších cviků, za které obvykle bývají pamlsky, když zjistí, že to na mě nezabírá, tak do mě začne bušit packama hlava nehlava, dokud ji to nepřestane bavit. Potom většinou i něco vymyslí :o) Simbince zase stačí pár neúspěšných pokusů (to jsou ty, které nejsou podle jejího mínění náležitě odměněny :-)) a znervózní a začne kňučet a potom jí dělá docela problém se znovu uklidnit. Když byla menší, tak v těchhle situacích chytala histeráky, kdy po mě buď ječela nebo popadla první věc, která byla po ruce (většinou moje noha/ruka nebo v lepším případě papuč) a začala ji zuřivě kousat nebo běhat s papučí po pokoji :-)

   Také je docela zajímavé, jak holky působí navenek. Betynka se jeví spíš jako křehounká bytůstka a umazlený závislák, Simba zase jako nezávislý šílenec. Ve skutečnosti je to ale úplně jinak :-) Betynka je mnohem samostatnější a nezávislejší než Simba, má silnou psychiku a taky tak trochu svůj svět, ve kterém je dostatek místa i pro celou naši rodinu, ale už ne tolik místa pro ostatní lidi a psy. Simbinka zase žije z mazlení a kontaktu s lidmi a psy, miluje každého, ale nejvíce svou rodinu. Je hodně citlivá a neustále potřebuje, aby se jí někdo věnoval, nebo aby měla s někým alespoň fyzický kontakt.

   Sice jsem trochu popustila uzdu spíš psychologičtějším věcem, které do novinek asi moc nepatří, ale je to zajímavé :-)

   Můžete se podívat na nové fotky nebo na Simbinčino nové video. Taky už se nám pomalu začínají rýsovat nějaké akce, tak jsem je sepsala do Kalendáře :-)

   To je od nás zatím všechno. Užijte si ,,jaro'' :-)